Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800
profiths_hliasΒρίσκεται στα δυτικά του οικισμού των Μουρνιών, σ' ένα μικρό ύψωμα. Χτίστηκε το 1598 οπό την οικογένεια των Κολλέργηδων. Στην απογραφή του ναού το 1637 αναφέρεται ως μοναστήρι από το Ματθαίο Μεγαλοικονόμο. Όπως προκύπτει από τα ανέκδοτα της Μονής Μέγιστης Λαύρας του Άγιου Όρους, περιήλθε στην κυριότητα της Μονής Αγίας Τριάδας, ανάμεσα στα έτη 1637 και 1675, πιθανότατα μετά το 1645 όταν κατελήφθη η περιοχή των Χανίων από τους Τούρκους. Πάνω από την είσοδο φέρει επιγραφή που αναφέρει το όνομα του κτήτορα Καλλέργη.

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.