Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800
ag.gewrgiosΙστορικό Διατηρητέο Μνημείο. Είναι μικρή μονή που αποτελείται από τετράπλευρο περίβολο που σχηματίζεται από τις αγροτικές εγκαταστάσεις και τις κατοικίες των μοναχών. Η μονή κτίσθηκε στα χρόνια της Ενετοκρατίας όπως φαίνεται από τα λείψανα που σώζονται κυρίως στην βόρεια πτέρυγα έχουν όμως γίνει πολλές επισκευές που φτάνουν μέχρι τις πρώτες δεκαετίες ταυ αιώνα μας. Το καθολικό στον αρχιτεκτονικό τύπο του καμαροσκέπαστου κτίστηκε κατά τον 18ο - 19ο αιώνα με έντονες αναμνήσεις από την ενετική αρχιτεκτονική.

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.