Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Ο οικισμός αυτός ήταν ένα μικρό συγκροτημένο χωριουδάκι που πήρε το όνομα του από την πολυμελή οικογένεια των Κατσιφαράκηδων, που ίσως θα ήταν και οι πρώτοι κάτοικοι. Περιλαμβάνονται σ' αυτό τα μετόχια Βοσκάκη, μετέπειτα αδελφών Μανούσου και Νικολάου Καλλιτεράκη και Μουσταφά Σαρδελάκη, μετέπειτα Αθανασίου Πρα και Φίλιππα Βουλγαράκη.

Οι κάτοικοι των Κατσιφαριανών ήταν σχεδόν όλοι φτωχοί, διότι το χωριό τους είχαν αποκλείσει γύρω - γύρω ασφυκτικά τα τούρκικα μετόχια και τα κτήματα του μοναστηριού της Χρυσοπηγής, στα οποία εργάζονταν οι περισσότεροι, γυναίκες και άνδρες. Πολλοί Κατσιφαριανοί ήταν Πηγαδάδες, άνοιγαν καινούρια πηγάδια και βάθαιναν τα παλιά. Δουλειά πολύ δύσκολη την εποχή εκείνη, μα και κερδοφόρα, τότε που ύδρευση και άρδευση όλου του κάμπου γινόταν από τα πηγάδια.

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.