Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Ο σημερινός οικισμός Κουμπές πήρε το όνομα αυτό από το τούρκικο τέμενος που βρίσκεται στη διασταύρωση, της λεωφόρου Ηρακλείου επέκταση Κων/νου Καραμανλή και οδών Αναγνώστου Γογονή και Παναγούλη, που ήταν και όρια της κοινότητος Νεροκούρου με το δήμο Χανίων. Τη δεκαετία του '50 ο δήμος Χανίων επεκτάθηκε μέχρι τον Καλυκά και νέο όριο τη λεωφόρο Σούδας αποσπώντας από το Νεροκούρου την περιοχή μετόχι Μπάρμπου, Λειβάδια μέχρι τον χείμαρρο Μαρόνι ανατολικά.

Η περιοχή Κουμπέ τα παλιά χρόνια είχε ελάχιστα σπίτια, τα μετόχια Μπάρμπου και Μιχαήλ Μαρκάκη με το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και αργότερα του Χαράλαμπου Γκογκολάκη στη συμβολή των οδών Γογονή και λεωφόρου Καραμανλή. Τα Λειβάδια όλο το χειμώνα μέχρι αργά την άνοιξη ήταν μια απέραντη λίμνη που συγκέντρωνε αρκετούς κυνηγούς λόγω των πολλών υδρόβιων θηραμάτων.

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.