Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Απολογισμός 2009

Ο Δήμος Ελ.Βενιζέλου παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων στην 19η συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2009. Παραθέτουμε τον Χαιρετισμό Δημάρχου.

Συνδημότισσες και συνδημότες μου, η δέσμευση  που δώσαμε  πραγματώνεται  στην έκδοση του απολογισμού του έργου μας, που δημοσιεύουμε σήμερα , με το έργο μας αυτό δίνουμε λόγο στον πολίτη , σε όλους εσάς για όσα κάναμε τον προηγούμενο χρόνο, για έργα και δράσεις του Δήμου Ελ. Βενιζέλου που εξελίσσεται, και για αυτό που σχεδιάζουμε  στο μέλλον

Αποτελεί την εικόνα  ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου δράσης  με αφετηρία  το 2007  και κατάληξη το 2010, ενός σχεδίου που περιέχει μελέτες, έργα και παρεμβάσεις προϋπολογισμού  εκατομμυρίων  ευρώ. Ενός σχεδίου που δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο Δήμο που εναρμονίζει την λειτουργικότητα με το σχεδιασμό και τη δημιουργικότητα , για ένα Δήμο που προσφέρει υπηρεσίες και λειτουργεί με διαφάνεια, ένα Δήμο υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών .

Τον Οκτώβριο του 2006 ο Δήμος Ελ. Βενιζέλου γύρισε σελίδα, την σελίδα αυτή, αλλά και αυτές που ακολουθούν.

Πράγματι πέρασαν τρία δημιουργικά χρόνια , είδαμε με ικανοποίηση τον Δήμο μας να αλλάζει, να βρίσκει λύση σε προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες και δημιουργούσαν δυσμενείς εντυπώσεις για την εικόνα του Δήμου μας

Δημιουργία σημαίνει έργο. Έργο ορατό και μετρήσιμο. Αυτό το έργο σας παρουσιάζουμε σήμερα με υπερηφάνεια και δέσμευση ότι δεν θα προδώσουμε ποτέ τα όνειρα και τις ελπίδες σας την εμπιστοσύνη και την αγάπη Σας

Γιατί πολιτική χωρίς αγάπη, έγνοια για το συνάνθρωπο και πάθος για την πόλη σου είναι μία διαδικασία χωρίς συναίσθημα, είναι επάγγελμα

Και εγώ επαγγελματίας  δεν είμαι ούτε πρόκειται να γίνω, είμαι αυτοδιοικητικός

Ως νέα Δημοτική Αρχή είχαμε ένα βασικό στόχο να εκπονήσουμε και να υλοποιήσουμε έργα που θα αλλάξουν το Δήμο μας και θα τον καταστήσουν πιο λειτουργικό και πιο ανθρώπινο, αυτό επιδιώξαμε από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας μας, και σήμερα είναι προφανές ότι ο στόχος μας πραγματοποιείται. Πιστεύουμε ότι σεβαστήκαμε την εντολή που μας έδωσαν οι Δημότες μας πριν τέσσερα  περίπου χρόνια  και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους  .

Στον τομέα αυτό είμαστε υπερήφανοι. Την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε διατελέσαμε έργα ύψους  1.148.157  Ευρώ  στην συνέχεια υπήρξε υπερδιπλασιασμός και φτάσαμε το 2009 στο ποσό των 2.801.949 Ευρώ.

Έτος

Δαπάνες εκτελεσμένων έργων

2007

1.148.157 €

2008

1.874.901 €

2009

2.801.949 €

Οι αναλυτικοί πίνακες και οι αντίστοιχες πιστώσεις βρίσκονται στην διάθεση όλων και αποδεικνύουν ότι αυτή η Δημοτική αρχή έχει ένα και μοναδικό στόχο, να προσφέρει έργο στους Δημότες . Το έργο αυτό είναι ορατό, απολαμβάνουν την ωφέλεια του οι κάτοικοι της πόλης και συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας του Δήμου.

Ο Δήμος μας  για πρώτη φορά, εκπονεί τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του και υλοποιεί  σημαντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα, παράλληλα διασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας, δεν χρωστάμε σε κανέναν σε κανένα σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων, ο Δήμος είναι εύρωστος , χρωστάμε μόνον σε όσους μας εμπιστεύτηκαν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους χρωστάμε μόνο στους δημότες μας και τους ξεπληρώσαμε το χρέος μας με αλήθειες και έργα με ανατροπές και ρήξεις με το παλιό και φθαρμένο.

Κύρια προτεραιότητα μας είναι οι νέοι αλλά και τα προγράμματα κοινωνικού περιεχομένου  πολιτιστικής ανάπτυξης, αθλητικών δραστηριοτήτων, σε συνάρτηση με την προσπάθεια μας για περιβαλλοντική εξυγίανση μέσα από επιλεγμένες και στοχευμένες δράσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας.

Σας Ευχαριστώ

Μανόλης Κεμεσίδης

Δήμαρχος Δήμου Ελ. Βενιζέλου
Φίλτρο Τίτλου      Προβολή #  
# Τίτλος άρθρου
1 Απολογισμός 2009

Επιλογές

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.