Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800
Μονή ΧρυσοπηγήςΗ μονή Χρυσοπηγής βρίσκεται έξω από την πόλη των Χανίων, στο 3ο χιλ. προς Σούδα. Ιδρύεται στα τέλη του 16ου αιώνα από τον ιατρό Ιωάννη Χαρτοφύλακα σε θέση όπου λειτουργούσε παλαιότερη μονή. Ο Χαρτοφύλακας δωρίζει περιουσία στη μονή. Πληροφορίες για την ιστορία της μονής αντλούμε από τον ανέκδοτο Κώδικα Ι που άρχισε να γράφεται το 1843 από τον ιερομόναχο Κάλλιστο Φυντίκη, μετέπειτα Επίσκοπο Κυδωνιάς. Το χειρόγραφο περιέχει πολλά στοιχεία που προέρχονται από παλαιότερους Κώδικες της περιοχής.

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.