Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800
Ως αξιόλογα στοιχεία εντοπίζονται, ένα ελαιοτριβείο καθώς και ο Ναός Αγίου Νικολάου του νεκροταφείου, με χαρακτηριστική περίτεχνη πρόσοψη. Ανατολικά των δυο οικισμών, στο λόφο της Κουκουλίτσας, στο όριο με την περιοχή των Τσικαλαριών, δίπλα στον χείμαρρο Μορόνι, υπάρχουν τα ερείπια σημαντικού κτίσματος, μάλλον ενετικής περιόδου. Νοτιότερα σε μεγαλύτερο υψόμετρο, υπάρχει η σημαντική πηγή Ραφιόλι, ή οποία αρδεύει πολλά μετόχια του κάμπου. Πρόκειται για αρχαία πηγή, γιατί έχουν βρεθεί ειδώλια σε σχισμές βράχων.

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.